Sprekers

​Joost Bergen

​Joost Bergen

Joost Bergen is eigenaar en senior adviseur bij adviesbureau Cash Dynamics. Hij heeft vele jaren ervaring in het corporate treasury, liquidity & cash management speelveld. Bergen heeft posities bekleed bij een corporate finance bureau, ABN AMRO Bank en een finance & treasury adviesbureau. Gedurende zijn carrière heeft hij gewerkt met veel ondernemingen en banken op het gebied van liquiditeit, werkkapitaal en de financiële supply chain vanuit een treasury, liquidity en risico perspectief. Hij is co-auteur van het boek ‘International Cash Management Handbook’. Ook is hij MT-lid en docent bij de Register Controller opleiding (EMFC) van de Universiteit van Amsterdam.

 
Michiel Steeman

Michiel Steeman

Michiel Steeman is lector Supply Chain Finance bij Nyenrode Business Universiteit. Steeman richt zich met zijn onderzoeken met name op ketenfinanciering (supply chain finance). Welke rol hebben grote bedrijven in de organisatie van de financiële keten, welke oplossingen dienen hiervoor te worden ontwikkeld en op welke manier kunnen MKB ondernemingen hiervan profiteren. Steeman is projectleider van researchconsortium SCF 2.0 waarin bedrijven als Philips, Heineken, ASML, DHL en de universiteiten TU Eindhoven en Nyenrode in participeren. Dit is een driejarig onderzoeksproject met ondersteuning van Dinalog. Steeman is grondlegger en voorzitter van de Supply Chain Finance Community met als doel om wereldwijd de onderzoeksactiviteiten op het gebied van Supply Chain Finance bij elkaar te brengen. Hij heeft de business game The Cool Connection ontwikkeld, om professionals inzicht te geven en te trainen rondom de fysieke en de financiële supply chain.

 
René Olsthoorn

René Olsthoorn

René Olsthoorn (46), CFO van TABS Holland NV (voorheen PontMeyer N.V.), studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven en Management Accounting aan de VU in Amsterdam. Na eerst bij Fokker en Svedex in productiebedrijven te hebben gewerkt, is hij sinds 1996 werkzaam bij bedrijven die voornamelijk gericht zijn op handelsactiviteiten: in de papiergroothandel als logistiek en later als financieel eindverantwoordelijke, en de laatste vijf jaar als CFO bij TABS Holland NV (voorheen PontMeyer N.V.), leverancier van hout en bouwmaterialen aan iedereen die bouwt of verbouwt. Continu verbeteren is een centraal thema in zijn werk. Met name de afgelopen jaren zijn er grote stappen nodig geweest om als toeleverancier van de bouw het bedrijf aan te passen aan de sterk veranderde markt. De onderwerpen logistiek en financiën zijn zeker in een handelsonderneming nauw met elkaar verbonden en dat maakt zijn rol als CFO binnen TABS Holland NV (voorheen PontMeyer N.V.) erg interessant. René is getrouwd en heeft drie kinderen.

 
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.